Składniki:
500g płatków owsianych (można zmniejszyć trochę ich ilość i dodać 3 łyżki otrębów)
100g cukru (najlepiej brązowego)
125g masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka
kilka kropelek olejku migdałowego
1/2 szklanki orzechów włoskich (lub bakalii/ migdałów)
1/2 szklanki łuskanego słonecznika
1/2 szklanki rodzynek (lub płatków kokosowych)
Przygotowanie:
Masło i cukier miksujemy w misce. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy, aż wszystko się połączy. Następnie formujemy nieduże, płaskie ciasteczka i układamy na papierze do pieczenia w takiej odległości od siebie, żeby się nie stykały.
Piec w temperaturze 180'C przez 10-15 minut, aż ciasteczka uzyskają złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz