Intensywnie orzechowe ciasteczka, w których mąkę zastąpiło masło orzechowe.
Składniki:
1 szklanka masła orzechowego
1 szklanka cukru (1/2 szklanki brązowego i 1/2 cukru krzyształ )
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
kilka kawałków gorzkiej czekolady
Przygotowanie:
Połączyć masło orzechowe i cukier, miksować aż do uzyskania jednolitej
masy. Dodać jajko i proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać wszystkie
składniki.
Z uzyskanej masy ulepić niewielkie kulki i układać je na tacy wyłożonej
papierem do pieczenia. Delikatnie rozgnieść je widelcem, a na środku
ułożyć niewielkie kawałki czekolady.
Piec przez 10min w temperaturze 180'C, aż ciasteczka się zarumienią.
Przepis pochodzi ze strony Joy the Baker
ale czad :)
OdpowiedzUsuńwypróbuję jak tylko będę mieć dostęp do piekarnika, hihihi
Dosyć często używałam do wypieków orzechów i migdałów zamiast mąki.. Jak mogłam nie wpaść na masło orzechowe?