19 kwi 2011
Pomidorowa zupa z fasolą i szpinakiem.
Składniki:
1 puszka fasoli
1 puszka pomidorów w kawałkach
1 mała cebula
2 niewielkie marchewki
kilka garści świeżego szpinaku lub pół paczki mrożonego
2 ząbki czosnku
garść pietruszki
3-4 szklanki bulionu
sól, pieprz
Przygotowanie:
Podsmażyć w rondlu pokrojoną cebulę z czosnkiem. Dodać szpinak i dusić aż zmięknie, w razie przypalania się cebuli można dolać odrobinę wody.
W międzyczasie zagotować bulion (z kostki lub domowy).
Do rondla wrzucić pomidory, fasolę i pokrojoną w plasterki marchewkę. Wlać bulion, posolić, popieprzyć i wymieszać całość. Posiekaną pietruszkę dodać do zupy lub posypać nią już gotowy do podania talerz.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Zrobilam zupe i hmm moja byla troche bardziej zielona niz czerwona. Czy to bardzo zle? No i czy fasola ma byc biala czy czerwona? :) Ale pycha :)
OdpowiedzUsuńPewnie, że nie, najważniejsze, że Ci smakowała!
Usuń